Εργαλεία Χρήστη

Εργαλεία ιστότοπου


Sidebar

www.easykenak.gr

Αρχική

Συχνές Ερωτήσεις


Γρήγορη εκκίνηση


Οδηγός Χρήσης


Νομοθετικό Πλαίσιο


Ερωτήσεις

faq:systems

Συστήματα

Είναι υποχρεωτικό να βάλω σύστημα ψύξης;

Όπως και στο ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ έτσι και στο easykenak η ψύξη είναι υποχρεωτικό πεδίο για όλες τις χρήσεις κτιρίων.
Αν το κτίριο που επιθεωρείτε δεν έχει σύστημα ψύξης, με το κουμπί “Θεωρητικό σύστημα”, συμπληρώνονται αυτόματα τα δεδομένα σύμφωνα με την ΤΟΤΕΕ.

Στο δώμα της πολυκατοικίας έχει φωτοβολταϊκό σύστημα το οποίο είναι συνδεδεμένο με το δίκτυο. Πρέπει να μπει στο ενεργειακό πιστοποιητικό;

Τα φωτοβολταϊκά δεν δηλώνονται στο Ενεργεικό Πιστοποιητικό όταν είναι συνδεδεμένα με το δίκτυο και πουλάνε ρεύμα. Επηρεάζουν την ενεργειακή απόδοση μόνο σε αυτόνομα συστήματα.

Πώς μπορώ να υπολογίσω τις θερμικές απώλειες ενός κτιρίου προκειμένου να κάνω διαστασιολόγηση της αντλίας θερμότητας;

Το easykenak δεν υπολογίζει θερμικές απώλειες (δεν είναι μελετητικό πρόγραμμα), υπολογίζει ενεργειακή απόδοση. Μπορείτε έμεσα να τις υπολογίσετε από το εργαλείο υπολογισμού υπερδιαστασιολόγησης λέβητα.

Δεν υπολογίζεται ο φωτισμός

Αυτο συμβαίνει μάλλον γιατί έχετε δηλώσει λάθος χρήση κτιρίου στο buildingcert (π.χ. κατοικία αντι για κατάστημα) οπότε δεν υπολογίζεται κατανάλωση φωτισμού.
Πρέπει να αλλάξετε την χρήση στο Buildingcert, να ξαναπεράσετε το xml-header στο βήμα-1 του easykenak, και να ξανατρέξετε τον υπολογισμό εν. απόδοσης για να υπολογίσει κατανάλωση φωτισμού. Το ιδιο μπορείτε να το κάνετε και στο ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ.

faq/systems.txt · Τελευταία τροποποίηση: 2021/01/19 10:04 από stavros